Nieuwsbericht

Gevels Choorstraat in Monster gered

Het karakteristieke gevelbeeld van de Choorstraat in Monster, gemeente Westland, en een deel van de witte zijgevel aan de Dr. Van den Brinkstraat blijven behouden.

Aanvankelijk leek het er al jaren op dat het leegstaande en verpauperde pand café Overheijde gesloopt zou worden en dat daarmee het beeldbepalende aanzicht van de Choorstraat zou verdwijnen. De Monumentencommissie van de gemeente Westland is akkoord gegaan met betrekking tot de plannen de gevels te behouden met achterliggende nieuwbouw.

Dit is een enorme verbetering ten opzichte van de huidige staat. Het historisch straatbeeld blijft hiermee in tact en wordt er zelfs door versterkt. De omgevingsvergunning voor sloop en nieuwbouw is inmiddels verleend. Heemschut Zuid-Holland heeft het gemeentebestuur van Westland gecomplimenteerd met deze ontwikkeling.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.