Nieuwsbericht

Heemschut commissie Gelderland zoekt een secretaris (vrijwillig).

Heemschut is de grootste en oudste erfgoedvereniging van Nederland en een onafhankelijke belangenbehartiger van erfgoed. In de provincies voeren vrijwilligers het werk van Heemschut uit, hierbij ondersteund door het landelijk bureau van Heemschut. Heemschut Gelderland zoekt een secretaris met hart voor erfgoed.

Wat doen wij?

De commissie zet zich in om bedreigd erfgoed te beschermen op allerlei manieren, van persberichten tot zienswijzen, (nieuws)brieven, gesprekken met betrokken partijen, inspreken bij raadsvergaderingen en meer. De commissie komt acht keer per jaar bij elkaar in de Waag te Doesburg om de ontwikkelingen te bespreken.

Wat vragen wij?

Naast het uitvoeren van gangbare secretariële werkzaamheden van de commissie ben je een actief meewerkend lid. Je hebt gevoel voor de waarde van erfgoed in de leefomgeving. Als secretaris draag je zorg voor de eindredactie van de (nieuws) brieven, het archiveren en bewaken van de digitale dossiers. Affiniteit met IT is een pre.

Wat bieden wij?

Het vrijwilligerswerk bij Heemschut is een kans om je in te zetten voor monumenten en erfgoed. Het werk van erfgoedbeschermer biedt interessante inzichten en contacten in het werkveld en de mogelijkheid voor maatschappelijke betrokkenheid bij de leefomgeving. Heemschut biedt daarnaast mogelijkheden tot scholing. Je komt terecht in een enthousiaste en vakkundige commissie van zo’n tien vrijwilligers.

Heb je belangstelling? Stuur dan een bericht met je gegevens en motivatie naar Maud Arkesteijn-van Willigen via gelderland@heemschut.nl

Organisatie: Erfgoedvereniging Heemschut
Functie: Secretaris Heemschut Gelderland
Omvang: Vrij in te vullen vanaf circa 8 uur per maand
Werktijden: Vrij in te delen


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.