Nieuwsbericht

Heemschut en Cuypersgenootschap willen bouwtechnisch onderzoek hotel Zandwijk

Een onafhankelijke derde partij zou een visie moeten geven over de bouwkundige toestand van het voormalig hotel Zandhuis in Vriezenveen. Ook zou deze partij de mogelijkheden van herstel en de kansen van herbestemming moeten onderzoeken.

Dit vinden Erfgoedvereniging Heemschut en het Cuypersgenootschap in een brief aan wethouder Roel Koster van de gemeente Twenterand, na een positief gesprek met hem over het hele plangebied rond het voormalig hotel.

Heemschut en het Cuypersgenootschap vinden echter de voorgenomen sloop van hotel Zandwijk zorgelijk. Een belangrijk historisch object in een gezichtsbepalend gebied dreigt te verdwijnen. Omdat het pand een gemeentelijk monument is dient behoud dan ook het uitgangspunt te zijn.

Alleen wanneer een pand echt niet meer te redden is vinden zij sloop acceptabel.

De eigenaar van het pand wil echter niet meer investeren in renovatie van het gebouw waardoor ernstig verval dreigt. Hij hoopt dan ook dat de gemeente toestemming geeft voor sloop. Dit kan dan helaas ook eigenaren van andere monumenten in de gemeente inspireren tot een verzoek tot sloop.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.