Nieuwsbericht

Heemschut maakt waardestelling van kunstwerk te Goes

In het Zeeuwse Goes bevindt zich in het voormalige GAK-gebouw aan de Van der Spiegelstraat een groot keramisch wandreliëf van de kunstenares Elsa Westland. Het GAK-gebouw wordt waarschijnlijk begin 2019 gesloopt.

Lokaal en landelijk leeft de wens om het keramisch reliëf van de sloop te redden. Omdat er veel onduidelijk was over de achtergronden van het kunstwerk en het kunsthistorisch belang heeft de Werkgroep Monumentale Kunst op verzoek van de lokaal betrokkenen het werk onderzocht.

De conclusie van Heemschut is dat het wandreliëf (voor Goes) een duidelijke kunst- en cultuurhistorische betekenis heeft. Daarnaast heeft het kunstwerk een zeldzaamheidswaarde. In Zeeland zijn weinig vergelijkbare werken te vinden. Volgens Heemschut is er alle reden om het werk voor Goes te behouden. De Werkgroep Monumentale Kunst zal het lokale initiatief tot behoud met raad en daad blijven ondersteunen.

(Waardestelling is te downloaden onder de foto.)

Waardestelling kunstwerk te Goes


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.