Nieuwsbericht

Heemschut Overijssel blij met toezegging tot behoud en zorgvuldige omgang met voormalige huishoudschool Haaksbergen

Ontwikkelaar wil zorgappartementen in voormalige huishoudschool.

Het pleidooi van Heemschut Overijssel om het gebouw van de vroegere Haaksbergse landbouwschool - een icoon van naoorlogse architectuur - de monumentenstatus te geven was vergeefs. Het pand zou omgebouwd worden tot zorgwoningen. De gemeente besloot de aanvraag af te wijzen, daarbij gesteund door de monumentenraad. 

Echter, de ontwikkelaar bleek gevoelig voor de argumenten van Heemschut en deed de toezegging om zowel met het exterieur en interieur gewetensvol om te zullen gaan. Dit zal ook door de gemeente worden vastgelegd in het verkoopcontract. Heemschut is zeer tevreden met deze toezegging. 

De Ruisschenborgh

Het gebouw is een parel voor het centrum van Haaksbergen, zeker in combinatie met de harmonieuze nieuwbouw van het theater De Kappen. Deze is naam is overigens ontleend aan de zusters van de school. ook vormt het pand een ensemble met een aantal andere gebouwen in de jaren vijftigstijl in de omgeving. 

 

Artikel in Heemschut magazine 

 

Dagblad Tubantia, 15 december 2016

Heemschut dossier Landbouwhuishoudschool


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.