Nieuwsbericht

Heemschut Overijssel blij met voorstel van college Almelo tot behoud van vm. stadhuis

College van B&W van Almelo kiezen voor herontwikkeling van het oude stadhuis van architect Oud.

College van Almelo gaat voor behoud stadhuis

Het voormalige stadhuis van Almelo lijkt behouden te blijven. Het Almelose college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad de voorkeur uit te spreken voor het plan van het projectbureau Hergebruik Gebouwen. Dat wil 125.000 euro betalen voor het oude stadhuis. Daarnaast draait het bureau volledig op voor de kosten van omvangrijke asbest- en olievervuiling. Hergebruik Gebouwen, die in het oude stadhuis onder meer 34 huurappartementen en 50 koopappartementen, horeca en een fitnesscentrum wil realiseren.

Op 24 mei zal de gemeenteraad zich buigen over het voorstel van het college tot herontwikkeling van het voormalige stadhuis. 

reactie Heemschut Overijssel 

Heemschut Overijssel is blij dat het college nu niet meer kiest voor sloop van het oude stadhuis van architect Oud. Er ligt een heel goed alternatief plan voor herbestemming van projectbureau Hergebruik Gebouwen. Ook de samenleving kiest voor behoud. Heemschut kijkt uit naar de discussie in de gemeenteraad. 

artikel Dagblad Tubantia, 11 mei 2016

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.