Nieuwsbericht

Heemschut: plan 7 'Van Gogh-torens' is afgrijselijk

Onlangs presenteerde Van Gogh Homeland Experience een plan om in Noord-Brabant – en meer precies in het Van Gogh Nationaal Park dat daar in oprichting is – zeven hoge torens te bouwen die jaarlijks zo’n vierhonderdduizend bezoekers trekken. Heemschut's commissie Noord-Brabant is kort en krachtig over het plan: afgrijselijk!

"Afgrijselijk. Een waanzinnig plan. Er kleven zoveel nadelen aan en bovendien wordt de naam van Van Gogh misbruikt voor eigen gewin", aldus de Brabantse commissieleden van Heemschut. 

Ook andere organisaties, zoals Natuurmonumenten zijn kritisch op het plan. Zeven torens in de geest van schilder Vincent van Gogh moeten over een paar jaar honderdduizenden toeristen naar Brabant lokken. 

De zeven torens krijgen een plek in het toekomstige Van Gogh Nationaal Park, waar een aanvraag voor loopt. Het park verbindt bestaande natuurgebieden en ligt grofweg gezegd tussen Den Bosch, Tilburg, Breda, Helmond en Eindhoven. Het is nog onduidelijk waar de torens precies komen staan. De bouwsels worden tussen de 20 en 60 meter hoog en kijken uit op landschappen die Van Gogh inspireerden voor zijn kunstwerken.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2022 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.