Nieuwsbericht

Heemschut tekent ook mee met oproep om verkoop bunker Seyss-Inquart te staken

De verkoop van de bunker van Seyss-Inquart moet gestaakt tot er een plan is wat te doen met ‘schuldig’ erfgoed, vinden historici. Ook Heemschut tekende mee met de oproep die maandag aan de Kamerleden is verstrekt.

De bunker van nazi-rijkscommissaris Arthur Seyss-Inquart in Wassenaar mag niet door het Rijk verkocht worden zonder dat er een actieplan van het kabinet is over hoe Nederland omgaat met zogenoemd ‘schuldig’ erfgoed. Dat schrijven veertig prominente historici, oud-ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, en museumdirecteuren deze dinsdag in een brief aan het kabinet. Ook Heemschut tekende mee. We vrezen dat als de bunker in particuliere handen komt er geen beperkingen zijn op wat er in de bunker komt.

Daarmee ondersteunt Heemschut het initiatief van de Stichting WO2 Sporen.

Lees verder in het NRC: ‘Staak de verkoop van de bunker van Seyss-Inquart’


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.