Actueel | 2019-03

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Heemschut vraagt aandacht bij herontwikkeling oude meelfabriek Leeuwen

Aan de Waaldijk is tussen een aantal oude fabriekscomplexen een fraai onderdeel van een oude meelfabriek uit 1900 aanwezig. Deze bedrijfsactiviteiten gelegen aan de zogenaamde strang van de rivier de Waal gaven de ontwikkeling weer van ambacht naar industriële bedrijvigheid van rond 1900. De bedrijven vestigden zich daar om aan- en afvoer van hun producten per schip mogelijk te maken. Zo waren er rond 1900 een scheepswerf, later houthandel met zagerijen, een groot boerenbondsgebouw (de Klef) en een meelfabriek (de Waal) gevestigd. Ook staan er enkele bijzondere kraanbanen; nu rijksmonument. Het gehele gebied kenmerkt zich al enkele tientallen jaren door leegstand of extensief magazijngebruik. Er zijn verschillende plannen om het gebied te ontwikkelen voor woningbouw. Heemschut Gelderland vindt dat een tweetal historisch waardevolle gebouwen in deze plannen betrokken dienen te worden. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.