Nieuwsbericht

Heemschut: van sloop Amerikaanse ambassade kan geen sprake zijn

Zakenman Martin Geerling wil rijksmonument de Amerikaanse ambassade platgooien en er een vijfsterrenhotel voor terugzetten, zo zegt hij in het AD. Volgens de commissie Zuid-Holland van Heemschut kan van sloop geen sprake zijn.

De voormalige ambassade van de VS, ontworpen door de bekende architect Marcel Breuer, is niet voor niets aangewezen als rijksmonument. Het in 1959 voltooide gebouw neemt een belangrijke plaats in de wederopbouwarchitectuur in en is een symbool van zijn tijd.

De commissie Zuid-Holland van Heemschut gaat er dan ook vanuit dat de Gemeente Den Haag op het gekozen pad verder gaat en zich blijft inzetten voor een gepaste functie van het karakteristieke gebouw. Van sloop kan natuurlijk geen sprake zijn.

Meer informatie over de plannen:
https://www.vastgoedmarkt.nl/projectontwikkeling/nieuws/2018/12/reuring-geerling-wil-rijksmonument-slopen-101139787

Foto: Wikimedia


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.