Nieuwsbericht

Heemschut vraagt om bescherming wederopbouwboerderij Hoogerheide

Heemschut's commissie Noord-Brabant heeft bij de gemeente Woensdrecht aangedrongen op bescherming van de bijzondere boerderij uit wederopbouwperiode aan de Nieuweweg in Hoogerheide. Gebleken is dat de gemeente Woensdrecht slechts een paar gemeentelijke monumenten kent en dat er geen differentiatie aan ten grondslag ligt.

Het is daarom noodzakelijk dat deze wederopbouw boerderij beschermd wordt en daardoor behouden blijft voor het nageslacht binnen het erfgoedveld van de gemeente Woensdrecht. Dat de boerderij leeg staat en er vermoedelijk geen boerenbedrijf meer inkomt wil niet zeggen dat de boerderij niet behouden kan worden want er zijn voorbeelden dat deze boerderijen goed zijn her te bestemmen tot woningen of bedrijfvoerende woning(en).

Uit onderzoek is informatie vrijgekomen die aangeeft dat we hier te maken hebben met bijzonder materieel en immaterieel erfgoed. 

Eerder deed de stichting Behoud Cultuurhistorisch Erfgoed Zuidwesthoek al een verzoek tot bescherming. Heemschut ondersteunt deze. 

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2020 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.