Nieuwsbericht

Hofje Brouwerskamp Doetinchem is nu definitief een monument

Het goede nieuws hing al een beetje in de lucht want het hofje deed mee aan de Open Monumentendag maar de gemeente Doetinchem moest nog een formeel besluit nemen. Dat besluit kon dinsdag 8 september openbaar gemaakt worden. Hofje Brouwerskamp is toegevoegd aan de monumentenlijst van de gemeente Doetinchem!

In januari schakelde bewoonster Annette Holleman de pers in omdat ze uit een brief van woningbouwvereniging Sité de conclusie trok dat het hofje gesloopt zou kunnen worden. Het persbericht leidde tot een samenwerkingsverband van bewoners, de historische vereniging Deutekom en de erfgoedbeschermers Heemschut en Cuypersgenootschap. Zij verzochten de gemeente met klem om het hofje te beschermen. De gemeente liet daarop een cultuurhistorisch waardenonderzoek instellen. Het resultaat was zeer positief, het hofje scoorde hoog op alle criteria.

Die samenwerking is dus beloond. In ons eerste bericht schreven we ““Met kerst sturen we elkaar allemaal een kaartje” vertelt Annette Holleman, bewoonster van het hofje Brouwerskamp in het centrum van Doetinchem. “” Deze mooie traditie kan zo voortgezet worden en toegevoegd worden aan de cultuurhistorische waarden van het complex.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2022 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.