Nieuwsbericht

Interieur Jacob Hooy blijft behouden

Het interieur van de eeuwenoude drogisterij Jacob Hooy op de Kloveniersburgwal blijft behouden. Zo meldt het Parool vandaag. Heemschut is erg verheugd met het nieuws.

De eigenaar van het gebouw, de Nederlandse Beleggings Maatschappij (NBM), wilde het pand ingrijpend verbouwen en eiste aanvankelijk het vertrek van de historische drogisterij. Op aandringen van de rechter werd vorige maand toch overeenstemming bereikt met de uitbaters. Dit blijkt uit een gezamenlijk uitgegeven verklaring van de NBM en Rik Oldenboom, die samen met zijn broer Arne het familiebedrijf runt. De drogisterij zelf bestaat al sinds 1743.

Overeengekomen is dat bij restauratie zowel het exterieur als het interieur van het monument intact blijft. De gemeentelijke dienst Monumenten en Archeologie gaat de verbouwing begeleiden, zo meldt Het Parool.

Beide partijen zijn het eens over een nieuw huurcontract dat voor tien jaar wordt aangegaan. De kelder wordt uitgegraven, waarna Jacob Hooy meer ruimte krijgt.

Heemschut Amsterdam heeft hard gevochten voor het behoud van het prachtige interieur. Wij zijn dan ook erg blij met de overeenkomst die nu bereikt is. 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.