Nieuwsbericht

Meld je aan voor de EU-prijs voor cultureel erfgoed 2017/Europa Nostra-prijzen

De Europese Unie Prijs voor Cultureel Erfgoed/ Europa Nostra Awards sinds 2002 is de meest prestigieuze prijs op het gebied van erfgoed in Europa.

De Europese Unie Prijs voor Cultureel Erfgoed/ Europa Nostra Awards is de meest prestigieuze prijs op het gebied van erfgoed in Europa. Het is een erkenning voor het uitmuntende werk en de toewijding van architecten, vakmensen, cultureel erfgoeddeskundigen, vrijwilligers, scholen, lokale gemeenschappen, eigenaars van erfgoed en de media. Door de voorbeeldfunctie bevordert de prijs creativiteit en innovatie.

De prijzen worden toegekend aan in de volgende categorieën:

  • Conservering
  • Onderzoek
  • Toegewijde dienstverlening door individuele personen of organisaties
  • Onderwijs, opleiding en bewustmaking

In 2017 zullen maximaal 30 erfgoedprojecten en –initiatieven een prijs in ontvangst mogen nemen. Maximaal zeven winnaars slepen de Grand Prix van 10 000 euro in de wacht, terwijl één van de winnaars de publieksprijs mee naar huis neemt.

Alle winnaars zullen worden gelauwerd tijdens de prijsuitreiking van de Europese Prijzen voor cultureel erfgoed voor 2017 in Turku, Finland.

Dien jouw project in en deel jouw succes! Uiterste termijn voor inzendingen: 1 oktober 2016

Het doel van deze wedstrijd is het bevorderen van goede en zorgvuldige restauratie van kwetsbaar cultureel erfgoed en het uitwisselen van deze vaardigheden binnen Europa. Daarnaast is het belangrijk dat het publiek zich bewust wordt van het Europese cultureel erfgoed en de waarde hiervan. De Europa Nostra Awards ontvangen steun van het EU Cultuur programma.

Zie voor meer informatie Youtube

Aanmelden van een project, persoon of organisatie kan via de site van Europa Nostra.

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.