Nieuwsbericht

Mozaïek Joop Kruip herplaatst in Utrecht

Het mozaïek van Joop Kruip (1935-2016) uit 1970 zat tot enkele jaren geleden in de gevel van een middelbare school aan de Van Lieflandlaan te Utrecht. Bij de renovatie van deze school zou het kunstwerk vernietigd worden

Behoud ter plaatse was niet mogelijk. Vanwege het bijzondere karakter van het werk heeft de Werkgroep Monumentale Kunst van Heemschut ingezet op behoud. In overleg met de gemeente Utrecht en het schoolbestuur is het kunstwerk door Arno van Sabben gedemonteerd. Daarna begon de zoektocht naar een nieuwe bestemming. Deze is gevonden bij een woningbouwcomplex in de wijk Hoograven. Het kunstwerk is geplaatst op de kopgevel van een nieuwbouwproject aan de Nijeveldsingel. Bij de oplevering van dit project is het kunstwerk aan de wijk gepresenteerd. Na een zorgvuldige restauratie straalt het weer als vanouds.

Zie ook:
Utrechts kunstwerk blijft behouden


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.