Nieuwsbericht

Nieuw leven voor kunst uit Heerlense kerk

De reliëfs uit de gevel van de voormalige parochiekerk in de wijk Schaesbergerveld in Heerlen worden momenteel behandeld bij het Heerlense bedrijf Restaura. De reliëfs van gebakken klei zijn gemaakt door de Maastrichtse kunstenaar Frans Gast (1927-1986) in 1954. De redding komt door inzet van de Werkgroep Monumentale Kunst.

Centraal zit de tronende Christus met een boek in een mandorla, omringd door de vier evangelistensymbolen. Aan weerszijden staan de apostelen in een pij. Links is Petrus herkenbaar aan de sleutel, rechts Paulus aan het zwaard. De Werkgroep Monumentale Kunst (WMK) van Heemschut heeft zich sterk gemaakt voor het behoud van de reliëfs toen de kerk werd gesloopt. De gemeente Heerlen wil de reliëfs graag herplaatsen op een geschikte locatie en heeft daarom de opdracht gegeven om het kunstwerk schoon te maken en de schade te herstellen.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.