Nieuwsbericht

Nieuwbouwplan Den Hout sneuvelt in de raad

Het plan voor nieuwbouw aan de Houtse Heuvel in Den Hout gaat niet door. De Oosterhoutse gemeenteraad zette dinsdagavond een streep door de starters- en seniorenwoningen. Heemschut had eerder al haar zorgen uitgesproken over het plan in het beschermde gezicht.

De sloop van het huidige pand, de kap van twee leilinden en de komst van 13 nieuwe woningen op het perceel Houtse Heuvel 2, tast het beschermde dorpsgezicht van Den Hout teveel aan. Daarvoor waarschuwde de commissie Noord-Brabant van Heemschut.

De gemeenteraad bleek zich daarin te kunnen vinden.

Een meerderheid van de politiek wil dat de gemeente op zoek gaat naar andere locaties, zoals bij het voetbalveld van Irene‘58. Daarnaast moet opnieuw het gesprek worden aangegaan met de inwoners van Den Hout.

Lees ook:
Nieuwbouw Den Hout tast dorpsgezicht Den Hout teveel aan

Foto: Google Streetview

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.