Nieuwsbericht

Nieuwe bestemming gezocht voor kunstwerk Enschede

De Werkgroep Monumentale Kunst van de landelijke Erfgoedvereniging Bond Heemschut zoekt een nieuwe bestemming voor een bijzonder kunstwerk van het terrein van het voormalige vliegveld te Enschede.

Bij de sloop van een recreatiegebouw op het terrein  is dankzij de inzet van meerdere partijen, waaronder de gemeente Enschede en de eigenaar Technology Base  (voormalig ADT), een bijzonder kunstwerk uit de wederopbouwperiode behouden gebleven.  

Het kunstwerk is een zogenaamd sgraffito, opgebouwd uit verschillende lagen pleisterwerk. Het kunstwerk is van de hand van Joep Gierveld. Op dit moment bevindt het sgraffito zich al enige tijd in het depot. Het werk behoort tot het erfgoed van Enschede en  dient daarom volgens onze werkgroep weer herplaatst te worden in de stad. De Werkgroep Monumentale Kunst is op zoek naar een mooie locatie. Het kunstwerk kan bijvoorbeeld opgenomen worden in de hal of trappartij van een verzorgingshuis, appartementengebouw of school.  Wel is het noodzakelijk om het werk binnen te plaatsen. Het kunstwerk is gratis beschikbaar. De kosten voor herplaatsing komen voor rekening van de ontvangende partij.

Voor meer informatie over het werk en de mogelijkheden van herbestemming kunt u contact opnemen met Norman Vervat via vervat2000@yahoo.com


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.