Nieuwsbericht

Op de bres voor de met sloop bedreigde school De Populier, Den Haag

Heemschut heeft de monumentenstatus aangevraagd voor het gebouw van de Christelijk College De Populier aan de Populierenstraat. Er wordt gesproken over mogelijke sloop van het markante pand vanwege de toename van het aantal leerlingen. Heemschut probeert met de monumentenstatus dat plan te voorkomen.

Het gebouw aan de Populierenstraat is geopend in 1925. Het vertegenwoordigt een hoge cultuurhistorische waarde. Het boek werd in 2018 nog opgenomen in het boek '10 met een griffel, portretten van de mooiste Haagsche scholen'. Van sloop kan daarom geen sprake zijn. 

Ook van binnen is de school nog behoorlijk gaaf. In dit bericht over de sloop zijn foto's van het mooie interieur te vinden.

Wijkwerkgroep ‘Red de Populier’ is een petitie gestart om de verbouwing tegen te gaan. Voor de petitie zijn al bijna 1700 handtekeningen verzameld. Het gebouw is volgens de groep oud en iconisch genoeg om een monument te zijn.

De petitie tekenen kan hier


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2022 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.