Nieuwsbericht

Overijssel wijst bezwaren van GoAhead af maar gaat wel in gesprek

Heemschut Overijssel is teleurgesteld over de afwijzing.

De provincie Overijssel heeft het bezwaar van voetbalvereniging Go Ahead Eagles en enkele supporters tegen de afwijzing van de subsidie voor het instandhouden van de historische stadionmuur afgewezen op procedurele gronden.

Wel zegt de provincie Overijssel om in gesprek te gaan met Go Ahead Eagles. Afgesproken is dat er een vooroverleg plaats gaat vinden tussen partijen over een nieuwe subsidieaanvraag voor de regeling Erfgoed 'Het verhaal van Overijssel'. Een afspraak daarvoor is inmiddels gemaakt

GoAhead Eagles en Heemschut vinden dat de stadionmuur uit 1934 en de lichtmasten uit 1965 e.a. een prominente rol in het verhaal van de Adelaarshorst vullen.

Afwijzingsbrief Provincie Overijssel, d.d. 13 oktober 2015


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.