Nieuwsbericht

Petitie: sloop historische stolpen moet stoppen!

De stolpboerderij wordt wel de ‘piramide van het Noorden’ genoemd en hoort onlosmakelijk bij het Noord-Hollandse landschap. Maar het gaat niet goed met de stolp. Het provinciale landschap was 70 jaar geleden maar liefst 10.000 stolpboerderijen rijk, ondertussen is dit aantal gehalveerd. Per jaar verdwijnen er tientallen stolpen.

Erfgoedvereniging Bond Heemschut trekt samen met de Boerderijenstichting Noord-Holland ‘Vrienden van de stolp’ en het Westfries Genootschap aan de bel. Deze sloop moet stoppen!

Wij gaan tot juni volgend jaar campagne voeren om aandacht en bescherming te vragen voor stolpboerderijen. Wij willen dat er meer onderzoek en geld beschikbaar komt om stolpen ook voor de toekomst te behouden.

Over twee weken bieden wij aan gedeputeerde Jack van der Hoek hopelijk meer dan 2000 handtekeningen aan om aandacht te vragen voor dit probleem. Tekent u ook mee? Dat kan via: https://petities.nl/petitions/red-de-stolp


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.