Nieuwsbericht

Petitie voor behoud Meisjesvakschool Zutphen

Kan de oude Meisjesvakschool in Zutphen blijven bestaan? Ondanks dat een meerderheid van de gemeenteraad voor het behoud van de markante school is, blijft het onzeker. Stichting de Oude HBS zet zich samen met Bond Heemschut en het Cuypergenootschap in om de voormalige Vakschool voor meisjes uit 1921 te behoeden voor sloop.

Het gebouw is van algemeen historische betekenis en een getuige van de geschiedenis van het onderwijs en de vrouwenemancipatie begin 20e eeuw.

Ondanks dat een meerderheid van de raad voor het behouden van de school is, moet het nog maar blijken of dit daadwerkelijk gaat lukken. Teken hier de petitie voor ondersteuning: 

meisjesvakschool.petities.nl


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.