Nieuwsbericht

Plek voor brugwachtershuisje Merwedebrug gezocht

Waar gaat het brugwachtershuisje van de Merwedebrug bij Sleeuwijk heen? De Werkgroep Monumentale Kunst van Heemschut is op zoek naar een nieuwe bestemming voor het unieke huisje.

De Werkgroep Monumentale Kunst heeft altijd een oogje gehad op het brugwachtershuisje op de Merwedebrug, al lang voordat de aanpak van de A27 ter sprake kwam: de vormgeving is typisch voor de tijd van de wederopbouw. Heel direct en open. De ramen bovenin staan scheef zodat er geen spiegeling in valt. De bijzondere tegel- mozaïeken verwijzen naar de oude veerverbinding tussen Gorinchem en Sleeuwijk.

De Werkrgroep zoekt een plek waar het bijzondere huisje meekan. Eigenaar Rijkswaterstaat wil wel meehelpen om dat te realiseren, maar stelt wel als voorwaarde dat andere financierders ook een bijdrage leveren. Daar is het nu zoeken naar. 

Geïnteresseerden voor het brugwachtershuisje kunnen zich melden via info@heemschut.nl

Meer over dit unieke project is te lezen in onderstaand artikel van BD (Premium):
https://www.bd.nl/waalwijk-heusden-e-o/merwedebrug-wie-redt-het-huisje-van-brugwachter~a22e3fe8/

Krantenartikel uit het Nieuwsblad voor Gorinchem en Omstreken uit 1961.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.