Nieuwsbericht

Politieke vragen over vervallen rijksmonument Geertruidahoeve na publiciteit Heemschut

Na een jarenlange impasse, lijkt er schot te zitten in de zaak rond het rijksmonument Geertruidahoeve. Deze rijksmonumentale boerderij uit het midden van de negentiende eeuw is al jaren in verval. Midden december luidde Heemschut de noodklok: er moest snel iets gebeuren, anders zou deze karakteristieke boerderij verloren gaan.

Naar aanleiding van de publiciteit en informatie-uitwisseling, stelde D66 op 31 januari vragen aan het college van B&W van gemeente Zuidplas.

Lees ook: 
Impasse Geertruidahoeve Nieuwerkerk aan den IJssel duurt maar voort

Uit de vragen zullen de antwoorden rond het falen van de samenwerking tussen gemeente, eigenaar en ontwikkelaar naar voren komen. Heemschut probeert hier al een tijdlang – zonder resultaat – achter te komen. D66 vraagt ook terecht of het geen tijd wordt om handhavend op te treden. Afhankelijk van de beantwoording, zal Heemschut Zuid-Holland beslissen of zij een handhavingsverzoek bij de gemeente indienen.

Heemschut Zuid-Holland hoopt dat er nu eindelijk concrete stappen gezet worden tegen de eigenaar die dit waardevolle gebouw moedwillig laat vervallen.

De link naar de vragen vindt u hier: https://zuidplas.d66.nl/2020/02/05/d66-stelt-alweer-vragen-over-de-geertruidahoeve

Zie ook:
https://gouweijsselnieuws.nl/2020/02/15/d66-wil-dat-gemeente-haar-handhavingsplicht-geertruidahoeve-gaat-uitvoeren-video/


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.