Actueel | 2020-02

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Verbouwing karkooi Ulvenhout roept discussie op

De Pekhoeve is een cultuurhistorisch ensemble aan de Dorpsstraat in Ulvenhout met boerderij, grote en kleine veldschuur, karkooi en bakhuis, dierenweide en speeltuin. De gebouwen hebben de status van rijksmonument en worden gebruikt door Sociaal Cultureel Centrum de Pekhoeve. De naam komt van de zwarte uitstraling van de gepotdekselde gevels. Vanaf 1590 is er al een (pacht)boerderij op deze plek. Gemeente Ulvenhout wordt in 1969 eigenaar van de Pekhoeve met de nieuwe boerderij en opstallen. De veldschuur die erbij hoort brandt in 1980 af, maar wordt in 1982 weer gereconstrueerd. lees verder

Sloop Napoleonschuur toch opgeschort

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft de sloop van de Napoleonschuur opgeschort tot begin maart. Dan behandelt de gemeenteraad de kwestie. Heemschut dreigde maandag naar de rechter te stappen als de geplande sloop van deze week door zou gaan. Heemschut is blij dat de gemeente wat extra tijd neemt. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.