Nieuwsbericht

Post ’65 in Winterswijk: Muziekschool Boogie Woogie nu gemeentelijk monument

Heemschut Gelderland verzocht Gemeente Winterswijk in mei dit jaar om Muziekschool Boogiewoogie aan te wijzen als gemeentelijk monument. En met succes: gemeente Winterswijk is sinds deze week een monument rijker.

Heemschut Gelderland trok aan de bel naar aanleiding van plannen voor nieuwbouw op de plek van de muziekschool. De commissie wees de gemeente op de cultuurhistorische waarde van het pand en op de muziekschool als typisch Post ’65 object.

Winterswijk heeft weinig gebouwen uit de post-65 periode die als karakteristiek kunnen worden beschouwd. Het is daarom des te belangrijker om de gebouwen te behouden die wel als zodanig kunnen worden aangemerkt, zoals het pand Boogie Woogie.”

 Heemschut kreeg bovendien bijval van de Adviescommissie Cultuurhistorie in Winterswijk. Ook de adviescommissie adviseerde de gemeente om het pand aan te wijzen als gemeentelijk monument. 

Sloop nog niet geheel van de baan

Toch is sloop nog niet uitgesloten, zo blijkt uit een artikel in De Gelderlander. Wethouder Sandra Metaal benadrukt dat het doel is om op deze plek woningen te realiseren. Als dit niet mogelijk is het bestaande pand, zal Boogie Woogie alsnog gesloopt worden. Heemschut Gelderland hoopt dat de gemeente haar eigen monumentenpredicaat serieus neemt en er alles aan doet het pand te behouden.

Over Muziekschool Boogiewoogie

Muziekschool Boogie Woogie werd gebouwd in 1973 en is ontworpen door Maastrichtse architecten Alex Schwencke en Henri Bosch. Het pand is een typisch voorbeeld van het structuralisme, een bouwstijl gekenmerkt door herhalende elementen. Het pand fungeert nog altijd als muziekschool en biedt verschillende culturele workshops aan.

 

Beelmateriaal: Gerrit Lebbink


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.