Actueel | 2023-11

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Wereldmuseum gesloten: Hoe verder met Afrikaanse museumdorpen?

Gisteren ontving het Wereldmuseum in Berg en Dal haar laatste bezoekers. Na beëindiging van de huurovereenkomst zal het museum een nieuwe locatie moeten vinden. Wat voorlopig achterblijft zijn de vijf Afrikaanse museumdorpen in het buitenmuseum. Heemschut maakt zich zorgen over het voortbestaan van de dorpjes en heeft daarom een waardestelling laten maken en een verzoek ingediend om het buitenmuseum aan te wijzen als gemeentelijk monument. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.