Nieuwsbericht

Renovatie Stationsweg Nuenen van de baan, weg blijft in originele staat

In navolging van het advies van de monumentencommissie blijft de Stationsweg in Nuenen in originele staat behouden. De renovatie van de 130 jaar oude karakteristieke kasseienweg, die gepland stond voor september vorig jaar, is van de baan, zo meldt ED. Heemschut is blij met het behoud van de karakteristieke weg.

De enige aanpassing die wordt gedaan is de plaatsing van officiële waarschuwingsborden en borden met de tekst ‘Let op! Slecht wegdek’.

Vanwege de slechte staat van de Stationsweg stond de renovatie gepland. De gemeente, die wettelijk aansprakelijk kan worden gesteld als zij in gebreke blijft bij het onderhoud van openbare wegen, vond de situatie te gevaarlijk. Omwonenden werden enkele dagen voor de start van de renovatie per brief op de hoogte gebracht.

Aanwonende van de Stationsweg Remmet van Luttervelt ontving zo’n brief, reageerde onmiddellijk en sloeg alarm bij de gemeente. De renovatie werd hierdoor ternauwernood voorkomen.

Lees verder op ED.nl


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.