Nieuwsbericht

Sloopaanvraag pergola AKU-fontein ingetrokken

De gemeente Arnhem heeft de aanvraag voor de sloopvergunning van de pergola bij de AKU-fontein op het Gele Rijdersplein ingetrokken. Heemschut is blij met het afstel en hoopt dat de gemeente helemaal afziet, want de sloop is onzinnig.

Volgens de gemeente is de omstreden sloop van de overkapping op dit moment nog niet noodzakelijk omdat binnen de omheining de geelgouden kubus is geplaatst. Die blijft een jaar staan. Zodra bekend is wat er daarna met de ruimte gaat gebeuren, zal de gemeente de sloopvergunning opnieuw indienen. In de kubus worden de komende maanden tal van activiteiten op het gebied van zang, dans en theater gehouden. Ook zullen er kleine exposities plaatshebben.

Het eerste evenement is gepland op donderdag 4 en vrijdag 5 oktober.

Heemschut benadrukt dat fontein en overkapping een Gesamtkunstwerk vormen, een samenspel. De betekenis voor de wetenschap en de cultuurhistorische waarde worden aangehaald: ‘Arnhem heeft wellicht een ruwe diamant in handen waarmee zeer zorgvuldig moet worden omgegaan.’

Heemschut hoopt dat de gemeente helemaal afziet van de omstreden sloop.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.