Nieuwsbericht

Sloopplan villa De Heul in Ridderkerk na protest ingetrokken

Na een storm van protest is de sloopaanvraag voor de markante villa De Heul in Ridderkerk ingetrokken. Onder meer Heemschut verzette zich tegen het plan om het gemeentelijk monument te slopen. De gemeente en de eigenaar gaan met elkaar in gesprek om tot een goede invulling van de villa te komen.

"De Heul" is bekend als het huis van scheepsmagnaat Cornelis Verolme, die het halverwege de jaren vijftig kocht. Het huis aan de Kerkweg 217 is sinds 2016 een gemeentelijk monument. 

De villa met prachtig gebrandschilderde ramen in de gevel (voorstellende de vier jaargetijden) was een van de eerste panden aan de Kerkweg. Nabij het huis werd op het kavel ook een knechtenwoning gebouwd. Op het terrein staan ook twee monumentale kastanjes.

De sloopaanvraag werd begin dit jaar ingediend. Dit leidde na berichtgeving in diverse media tot een storm van protest. Onder meer Heemschut drong bij de gemeente Ridderkerk er per brief op aan om niet mee te werken aan het plan om de villa te slopen. De gemeente heeft deze week laten weten dat na overleg met de eigenaar de sloopvergunning is ingetrokken en dat sloop daarmee van de baan is. 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2020 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.