Nieuwsbericht

Stem Erfgoed: wat willen partijen met erfgoed doen?

Over een week kunt u stemmen voor de Tweede Kamer; een belangrijk moment om erfgoed een stem te geven in de politiek. Wat willen partijen eigenlijk met erfgoed? Federatie Instandhouding Monumenten (FIM) zocht het voor u uit.

De FIM heeft alle verkiezingsprogramma’s geanalyseerd via een aantal zoektermen, zoals erfgoed, monumenten, landschap en nog meer. Ook is bijgehouden hoe vaak deze zoektermen voorkomen. Ook is genoteerd hoe lang de verkiezingsprogramma’s zijn. 

Bekijk hieronder de resultaten voor de grootste partijen. U kunt ook de hele analyse inzien op de website van FIM met hierin meer quotes, cijfers en linkjes naar partijplannen.

Meer weten over erfgoed in maatschappelijke en politieke context? Kijk op erfgoedpamflet.nl.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.