Nieuwsbericht

Stikstofproblematiek: streep door plan voor huizen op landgoed Rhederhof

De rechter heeft opnieuw een streep gezet door het plan voor nieuwe woningen op landgoed Rhederhof. De geruchtmakende stikstofuitspraak van de Raad van State wordt ook het Rhedense plan fataal. Heemschut is blij, samen met de Gelderse Natuur en Milieufederatie, Natuurmonumenten en Behoud Historische Landgoederen Oostelijke Veluwezoom was bezwaar aangetekend tegen het plan.

Daarmee is de onwtikkelaar weer terug bij af. De ontwikkelaar wil het bestaande bejaardencomplex slopen en vervangen door drie woongebouwen met 72 appartementen.

De rechtbank Midden-Nederland besloot afgelopen week de natuurbeschermingswetvergunning te vernietigen die de provincie had verstrekt. De rechter deed dat zonder er een zitting aan te wijden.

Dat gebeurde omdat de Raad van State onlangs korte metten maakte met het hele Nederlandse stikstofbeleid. Stikstof is in grote hoeveelheden slecht voor de natuur: veel planten en dieren kunnen daar niet tegen. In heel Nederland volgen nu soortgelijke uitspraken. 

Heemschut vindt de plannen voor Rhederhof veel te grootschalig en strijdt er al jaren tegen. 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.