Nieuwsbericht

Teleurstelling over sloop deel KVL Oisterwijk

Teleurstelling overheerst bij Heemschut's commissie Noord-Brabant nu de sloop van een deel van het grote U-gebouw van het KVL-complex in Oisterwijk begint. Eén van de oudste delen van de fabriek moet plaatsmaken voor nieuwbouw.

Het grote KVL-complex is recent door de provincie Noord-Brabant verkocht aan de Turkse investeringsmaatschappij Polimeks. Zij willen verder investeren in het terrein. Onder meer door vestiging van een hotel en de komst van een parkeergarage.

Het KVL-complex was ooit een van de grootste leerfabrieken van Europa. Bij de verkoop aan Polimeks gaat het om het hoofdgebouw, het U-gebouw, het Ketelhuis en de brandweergarage. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van ruim 14 miljoen euro.

De sloop van een deel van het industriële U complex is begonnen. Heemschut zag geen mogelijkheden meer om dit te behouden en zet de strijd dan ook niet door. Maar de teleurstelling overheerst. Er had volgens de commissie beter gekeken kunnen worden naar creatieve mogelijkheden tot behoud. 

Het nieuwe hotel moet volgend jaar af zijn. 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.