Nieuwsbericht

Tweede leven voor kerkje in Grou

De voormalige gereformeerde kerk in Grou wordt in volle glorie hersteld en krijgt een nieuw leven als architectenbureau.

Het resultaat van de inspanning van Heemschut is nog mooier dan verwacht. De voormalige gereformeerde kerk uit 1939 aan de Kievitstraat in Grou wordt in volle glorie hersteld. Het aangebouwde buurthuis De Boei uit 1964 wordt gesloopt en als tuin ingericht. Het bureau VNL-Architecten van Robert Landstra en Teunis Vonk sloot de koop samen met hun toekomstige buren, die een stuk grond als tuinuitbreiding gaan benutten. Daarmee heeft de buurt een historisch stukje van Grou van de ondergang gered.

De architecten zitten nu nog in het monumentale oude Raadhuis tegenover het kerkje. Zij zagen in het kerkje eerder al een geschikte kantoorruimte. Samen met heel veel bewoners uit Grou waren zij tegen de plannen tot sloop. Om het kerkje te redden vroegen Heemschut Fryslân en de historische vereniging Aed Levwerd voor het kerkgebouw de status van gemeentelijk monument aan. Met succes. Doordat het buurthuis er nu af gaat, kan het kerkje in volle glorie tevoorschijn komen. Na restauratie trekken de nieuwe eigenaren er met hun architecten-kantoor in. Voor Heemschut Fryslân is het een onverwacht mooi resultaat van de inspanningen.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.