Nieuwsbericht

Ultieme poging! Petitie om KNRM-huisje Scheveningen te redden

Het is erop of eronder voor het KNRM-huisje in Scheveningen. Deze week moet de sloop beginnen nadat de gemeente Den Haag het laat afweten na actie van Heemschut. Scheveninger Peter Koudstaal is een petitie gestart in een uiterste poging het unieke huisje te behouden.

'Het huisje is bijzonder voor heel veel mensen die daar herinneringen aan bewaren. Het initiatief is voortgekomen uit een alarmkreet dat het huisje gesloopt zou worden. Dat bracht veel reacties teweeg', zegt Koudstaal in Bob Staat Op op Den Haag FM. 'Er kwamen heel veel reacties op, ook heel veel verdrietige reacties van mensen die vinden dat het een volgende stap is van mensen die zich ontheemd voelen in hun eigen omgeving.'

'Het staat ingeklemd tussen het Marina Beach Hotel en een betonnen kolos wat een parkeergarage blijkt te zijn', vertelt Koudstaal. 'Misschien dat het ook wel symbolisch is voor de burger die zich gemangeld voelt tussen allerlei grote projecten en voelt dat hij de zeggenschap over zijn eigen gemeenschap een beetje aan het verliezen is.' Koudstaal besloot daarom de petitie te starten. 'Om te kijken of er nog wat aan te doen is.' In een paar dagen tijd werd de petitie bijna 600 keer getekend.

Lees verder bij Den Haag FM 

Of:
Teken hier de petitie


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.