Nieuwsbericht

Waalwijk sloopt drie wederopbouwkunstwerken

Vandaag zal de laatste van de 3 prachtige kunstwerken uit de wederopbouwperiode, te weten het kunstwerk van Gerrit de Morée, vallen onder de slopershamer. Letterlijk een trieste dag!

Sloop kunstwerken Walewyc Mavo

De kunstwerken van Gerrit de Morée en Wim Klijn op het gebouw van de oude Walewyc Mavo in Waalwijk aan het Vredesplein worden toch gesloopt. Vandaag zal de laatste van de 3 prachtige kunstwerken uit de wederopbouwperiode, te weten het kunstwerk van Gerrit de Morée, vallen onder de slopershamer. Letterlijk een trieste dag!

Tot het laatst gestreden

Door de Werkgroep Monumentale Kunst en de Provinciale Commissie Noord-Brabant van Heemschut is tot het laatst toe alles uit de kast gehaald om deze kunstwerken te behouden. Helaas kwam de projectleider van de aannemer Van Wijnen zijn gedane belofte niet na; al blijft de hoofdschuldige de gemeente Waalwijk. 

 

Artikel Brabants Dagblad, 10 november 2016

 

Heemschut dossier Kunstwerken Waalwijk


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2022 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.