Benzinestation Beulakerweg, Giethoorn

Provinciale commissie Overijssel

Gemeente Steenwijkerland heeft het voornemen een benzinestation te bouwen aan de Beulakerweg in Giethoorn. De Beulakerweg vormt de belangrijkste entree naar Giethoorn en een veel gebruikt oriëntatiepunt voor toeristen die Giethoorn en omgeving willen gaan bezoeken. De plek, naast een natuurgebied, is daarom een onderdeel van het visitekaartje van Giethoorn.

Heemschut Overijssel vindt het belangrijk dat de gemeente Steenwijkerland bij het opstellen en beoordelen van de bouwplannen aandacht besteedt aan de architectonische kwaliteiten en de landschappelijke inpassing. Er zijn diverse voorbeelden van pompstations die door hun architectuur de kwaliteiten van de omgeving versterken. Bij Het Oversticht is de benodigde kennis op dit gebied aanwezig.

Brief Heemschut aan gemeente Steenwijkerland, 1 september 2014

Beulakerweg 114a, Giethoorn

Giethoorn kwaliteit Overijssel ruimtelijke

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.