Landbouwhuishoudschool Haaksbergen

Provinciale commissie Overijssel

De Huishoudschool van de Aartsdiocesane Boeren- en Tuinders Bond aan de Enschedesestraat is ontworpen door de Brabantse architect Jos Bedaux (1910-1989), in 50er jaren stijl. Het gebouw kenmerkt zich door de uitvoering in warmrode handvormsteen, het torentje met klok, de lange gangen en bijzondere details. In 1953 legde Burgemeester Eenhuis de eerste steen.

November 2012 vraagt de historische kring aandacht voor het behoud van de huishoudschool. Februari 2015 dreigt het pand in de verkoop te worden gezet, Heemschut doet een beroep op het collega van B&W van gemeente Haaksbergen, om het gebouw op de Gemeentelijk monumentenlijst te plaatsen.

Artikel in Rond Haaksbergen, 22 november 2012:

Brief aan gemeente Haaksbergen, 12 februari 2015:

 

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.