Mozeshuis, Amsterdam

Commissie Amsterdam

Naast de Mozes- en Aäronkerk, aan het Waterlooplein, is in 1969 een pand gebouwd naar ontwerp van Sier van Rhijn. Het Mozeshuis was een centrum voor samenlevingsopbouw en educatie voor volwassenen en beheerde formeel de exploitatie van de kerk.

Januari 2014 wordt de subsidie teruggeschroefd, Stichting Mozeshuis wordt opgeheven. De Mozes-en Aäronkerk en het Mozeshuis worden verkocht. De kerk is rijksmonument, maar het Mozeshuis heeft geen enkele status.

Juni 2014 dragen Heemschut Amsterdam en het Cuypersgenootschap het Mozeshuis voor, voor de gemeentelijke monumentenlijst. Dit om het ontwerp te beschermen in het geval van herbestemming.

 

Aanvraag monumentenstatus, 16 juni 2014:

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.