Plan Tusveld, Rijssen

Provinciale commissie Overijssel

In het stadshart van Rijssen staat de RK Dionysiuskerk. De kerk is een rijksmonument en onderdeel van de St. Marcellinusparochie. Tegenover de kerk staat op dit moment laagbouw. De gemeente wil op deze plaats nieuwbouw realiseren. Het plan gaat uit van een hogere bebouwing om meer appartementen en ruimten mogelijk te maken. Door de bebouwing verdwijnt het zicht op een deel van de monumentale panden aan de Rozengaarde en op de toren van de H. Dionysiuskerk. Heemschut zet zich in voor het behoud van het kleinschalige historische karakter van Rijssen.

Kerkstraat, Rozengaarde en Julianastraat, Rijssen

aantasting centrum historisch nieuwbouw Overijssel Rijssen-Holten

Afgesloten

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.