Schoolgebouw van Heutszkazerne Kampen

Provinciale commissie Overijssel

Heemschut Overijssel ondersteunt Stadsherstel Kampen in hun strijd om sloop van het schoolgebouw achter de Van Heutszkazerne in het centrum van Kampen te voorkomen.

Beide organisaties vinden het gebouw een evidente architectonische, cultuurhistorische en stedenbouwkundige waarde heeft. Dit blijkt uit meerdere rapporten en onderzoeken (RCE en BBA). Tevens is er een duidelijke ensemblewaarde met het van Heutszcomplex. Er is dus alle reden om de school te bewaren. Bovendien zal het monumentale en majestueuze gebouw, zeker bijdragen aan een opwaardering van de Stadskazerne (v/h Van Heutszkazerne).

Woningcorporatie deltaWonen in Kampen geeft de voorkeur aan het slopen van het schoolgebouw achter de Van Heutszkazerne (1874). Ze hebben nieuwbouw van woningen op het oog. In juni 2014 wordt een sloopvergunning aangevraagd. Deze wordt door de welstandscommissie afgekeurd. Eind 2014 volgt een nieuwe aanvraag door deltaWonen.

Ondanks diverse pogingen om het proces te keren onder andere door Heemschut gaan deltaWonen en Stichting Stadsherstel Kampen in najaar 2015 voor de laatste keer samen aan de slag. Op zoek naar concrete alternatieven waar ze zich beide in kunnen vinden. Er zijn maar heel weinig van dit soort schoolgebouwen met een militaire uitstraling in Nederland!

 

Waardestelling Stadsherstel Kampen

 

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.