Actueel | Werkgroep Post '65

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Bedreigd structuralisme zou rijksmonument moeten worden

Het kantorencomplex uit 1982 van architect Abe Bonnema (1926-2001), bekend als het PEN-dorp, in Alkmaar moet in 2022 plaats maken voor een nieuwe woonwijk naar ontwerp van De Zwarte Hond, de voortzetting van het bureau van Bonnema. Hoewel het één groot gebouw is, heeft het meer weg van een dorp, kleinschalig en overal met de buitenruimte verbonden door in samenhang ontworpen tuinen, patio’s en daktuinen naar ontwerp van Mien Ruys en Hans Veldhoen. lees verder

Onderzoek: Post ’65-erfgoed en waarderingsparticipatie. Een verkenning van de praktijk.

In opdracht van Erfgoedvereniging Bond Heemschut in Amsterdam onderzocht bureau DOCKK de bestaande praktijk van waarderingsparticipatie van Post '65-erfgoed, of te wel in hoeverre burgers een stem hebben in het waarderen van erfgoed dat dateert van ná 1965. Het onderzoek vond plaats in het kader van het Europese FARO-programma en geeft zicht op het brede veld van erfgoedwaardering rond Post '65. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.