Actueel | 2019-09

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Met sloop bedreigde villa De Bazel in Bussum door gemeente beschermd met monumentenstatus

De gemeente Gooise Meren is de aanwijzingsprocedure tot gemeentelijk monument gestart voor de houten villa van architect De Bazel aan de Amersfoortsestraatweg/Verhulstlaan in Bussum. Samen met het Cuypersgenootschap had Heemschut gevraagd om de monumentenstatus om sloop te voorkomen. Dat plan lijkt met deze aanwijzing van de baan. De latere aanbouw van de villa wordt echter niet gespaard. lees verder

Heemschut biedt zich aan als klankbord in sloopdiscussie Briƫtwoningen Middelburg

De Middelburgse architect Johan de Koning is door de commissie Zeeland van Heemschut naar voren geschoven als klankbord voor de gemeenteraad van Middelburg in de discussie over het behoud van de karakteristieke Briƫtwoningen in de stad. Heemschut probeert grootschalige sloop van deze bijzondere woningen te voorkomen. In een brief aan de raadsfracties stelt Heemschut de deskundige voor. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.