Actueel | 2020-04

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Huis Etty Hillesum bedreigt met sloop

De sloopplannen voor de panden Gabriel Metsustraat 2-6 bestaan al enkele tijd maar hebben inmiddels de landelijke pers gehaald. In één van deze panden aan het Museumplein schreef Etty Hillesum haar beroemd geworden oorlogsdagboeken en brieven. Daarnaast zijn de panden van grote architectonische waarde voor het gevelbeeld van het plein. De sloop kent bovendien geen enkele noodzaak. De panden zijn in goede conditie en gemakkelijk aan te passen aan de eisen van de huidige tijd. lees verder

Waardering voor lokaal initiatief in Limburg

Wie in de voorbije jaren van Vijlen - het hoogstgelegen dorp van Nederland – afdaalde, kwam langs een vervallen bakhuis dat steeds verder aftakelde. In het plaatselijke dialect staat het gebouwtje bekend als Bakkes a ge Pannes. Het is prachtig opgeknapt door de lokale gemeenschap en dat verdient waardering, vindt Heemschut Limburg. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.