Actueel | Overijssel

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Spoorbrug in nieuwbouwplan

Aan de zuidzijde van het Zwolse spoorwegemplacement ligt de zogenaamde Hanzebad-locatie, een terrein van een voormalig zwembad. Vanaf 2014 bestaan in dit gebied al plannen voor nieuwbouw. Onder de benaming Gildenhof gaat Trebbe-Dura Vermeer hier vanaf 2023 ca. tweehonderd woningen bouwen. lees verder

Heemschut wil aula Deventer school behouden

Heemschut Overijssel heeft de gemeente Deventer gevraagd de aula van de voormalige gemeentelijke technische school in Deventer te behouden. Dit omdat het een interessant baksteenreliƫf van Jo Pessink bevat, dat verloren zal gaan bij de voorgenomen sloop van het hele schoolcomplex. De aula vormt ook een belangrijke entourage voor een betonnen sculptuur van Renate Vincken. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.