Actueel | 2024-07

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Herbestemming voor Amsterdams glaskunstwerk

Recent is in het St. Ignatiusgymnasium aan de Jan van Eijckstraat in Amsterdam een bijzonder glaskunstwerk geplaatst. De school is een icoon van de wederopbouwperiode. Zowel binnen in de school als aan de buitenkant heeft het gebouw verschillende hoogwaardige wandkunstwerken uit de naoorlogse tijd. Daar is nu een glaskunstwerk van de internationaal bekende glaskunstenaar Joop van den Broek (1928-1979) aan toegevoegd. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.