Nieuwsbericht

Excursie Amsterdam - nog enkele plekken beschikbaar

Amsterdam Nieuw-West zal u na deze excursie wellicht als een van de interessantste buurten van Amsterdam overkomen!

De excursie 'Go West, jong erfgoed!' zal u op vrijdag 30 augustus rondleiden door het meesterwerk van Cornelis van Eesteren, waar licht, lucht en ruimte hoogtij vieren.De tuinsteden van Nieuw-West waren ooit gepland als voorbeeldwijken: de drukke, vieze en donkere straatjes van de binnenstad moesten ingeruild worden voor modernistische wijken met lichte woningen en veel groen. Dat Nieuw-West uiteindelijk zou vervallen tot een achterstandswijk had men (in ieder geval Van Eesteren) nooit verwacht. Maar misschien is dat wel de reden waarom deze buurt zo interessant is, het is een gefaalde utopie.

Daarnaast behelst de excursie een bezoek aan een project in Amsterdam West, dat heel succesvol heeft uitgepakt: de Westergasfabriek. Deze voormalige steenkoolgasfabriek is getransformeerd tot dynamisch en cultureel centrum. De 19e eeuwse eclectische fabrieksgebouwen, ontworpen door Isaac Gosschalk, doen nu dienst als kantoorruimtes, tv-studio's (o.a. Pauw en DWDD worden hier opgenomen) en cafés. Het fabrieksterrein zelf is een aantrekkelijk park geworden, waar zelfs nog de herbestemde gashouders te zien zijn.

Zorg dat u er bij bent!

Meer weten over deze veelzijdige excursie? Klik dan hier.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.