Nieuwsbericht

Heemschut presenteert boek en brochure Religieus Erfgoed

Wat is de stand van zaken en de toekomst van ons religieus erfgoed? Het is een van de meest gevoerde discussies binnen de erfgoedwereld. Om te inspireren en de discussie te voeden presenteert Heemschut een brochure en een boek over dit belangrijke thema.

Heemschut vindt het van groot belang dat er sprake is van een dialoog. Een dialoog tussen kerkgemeenschappen, de eigenaren en overheden, maar ook en vooral met burgers, en is daarom ook partner in de nationale agenda religieus erfgoed. Elke stap die gezet wordt om religieus erfgoed te behouden is er één.

Overal in het land zijn voorbeelden te zien van burgers die hard werken aan het behoud van hun lokale religieuze erfgoed. Heemschut verzamelde een aantal van deze voorbeelden en bracht die samen in een brochure Religieus Erfgoed, die wordt ondersteund door een serie inspiratievideo’s die vrijdag ook zijn gelanceerd.

Het boek ‘Religieus erfgoed, visie op een veranderend kerkenlandschap’ is het vijfde deel in de vernieuwde Heemschutserie en bevat drie hoofdstukken waarbij de lezer wordt meegenomen door een introductie in het onderwerp, de veranderende rol van kerken en een blik naar de toekomst.

De brochure Religieus Erfgoed is hier gratis te downloaden.

Het boek Religieus Erfgoed kost 14,95 inclusief verzenden en is hier te bestellen

Heemschutdirecteur Karel Loeff (r) reikt het eerste exemplaar van het boek uit aan architect Gijsbert van Hoogevest.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.