Actueel | 2022-12

Onze vereniging heeft altijd wel nieuws. Berichtgeving over lokale initiatieven, specifiek nieuws over bedreigd erfgoed, ontwikkelingen in de politiek of meer algemeen nieuws.

Sint Vitusstraat Winschoten bedreigd

Een heerlijke en geliefde straat. De 52 sociale huurwoningen werden gebouwd in 1917 en vallen op door het schilderachtige gevelbeeld en dorpse uitstraling. Aangewezen als ‘karakteristiek’ maken ze deel uit van het cultureel erfgoed. Toch wil woningcorporatie Acantus het merendeel van de woningen slopen voor nieuwbouw lees verder

Kantoorgebouwen 'Peper en Zout' van Van Gool monument

Op verzoek van Heemschut Amsterdam heeft stadsdeel Centrum op 6 december jl. Weteringschans 26 en 28 aangewezen als gemeentelijk monument. De kantoorgebouwen werden eind jaren zeventig ontworpen door architect Frans van Gool en in 1980 opgeleverd. Het contrast tussen de twee ‘kantoorvilla’s’ en hun omgeving leidde nog tijdens de bouw tot een ware Amsterdamse rel. Diverse columnisten spraken destijds hun afschuw over de kantoren uit en betitelden de gebouwen als ‘wolvenesten’ en ‘doodskoparchitectuur’. lees verder

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.