Nieuwsbericht

Heemschut presenteert boek over Thamerlaan 14, Uithoorn

Thamerlaan 14 in Uithoorn. Het eerste ontwerp als zelfstandig architect van de wereldberoemde Michel de Klerk. Het huis had er niet moeten staan. Het stond in brand en op de nominatie om gesloopt te worden. Heemschut en Hendrick de Keyser sprongen op de bres en brachten redding. Vandaag verscheen dit wonderlijke verhaal in boek.

Het boek werd vanochtend, op Open Monumentendag, gepresenteerd bij het bijzondere huisje aan de Thamerlaan. Het is het vierde deel dat verschijnt in de vernieuwde Heemschutserie, die sinds 2018 weer wordt uitgegeven.

Thamerlaan 14 gaat over de wonderbaarlijke geschiedenis van het pand, het eerst uitgevoerde ontwerp van de wereldberoemde architect Michel de Klerk. Hij was samen met Jo van der Mey en Piet Kramer de grondlegger van de Amsterdamse school en dit woonhuisje uit 1911 was zijn eerste ontwerp. Een klein huisje, dat al de basis toont van de later zo grote architect. 

Daarna raakte het huis in de vergetelheid, werd verlaten, stond in brand en werd uiteindelijk voor sloop aangeboden. Heemschut zette een actie op touw en daarmee kwam Thamerlaan 14 onder de aandacht van de zuistervereniging Hendrick de Keyser die het huis redde.

Het boek Thamerlaan 14 is vanaf nu te koop bij Heemschut. Voor 10 euro, exclusief verzenden. 

Klik hier om het te bestellen.

Auteur Christian Pfeiffer (l) van Heemschut overhandigt een eerste exemplaar aan Isja Finaly van Hendrick de Keyser

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2022 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.